Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2017
Vizualizari: 1313
Comentează add

Cum îi putem proteja pe cei mici, ne spune vicepreşedinta Societăţii Naţionale de Medicină Familie, doctor Sandra Alexiu.

Cum protejăm copiii de caniculă

radiojurnal

 

Medicii ne sfătuiesc ca în această perioadă caniculară să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete.

Alcoolul trebuie evitat, pentru că favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Şi copiii sunt sunt afectaţi de temperaturile ridicate din ultimele zile.

Cum îi putem proteja pe cei mici, ne spune vicepreşedinta Societăţii Naţionale de Medicină Familie, doctor Sandra Alexiu.

Sandra Alexiu: "În general, la sugarii care sunt alimentaţi natural e bine să se suplimenteze doar cantitatea de lichide pe care o bea mama, iar pentru copilaş se pot adăuga câteva linguriţe de apă plată dintr-o sticlă proaspăt desfăcută.

"Pentru sugarii care sunt la faza în care diversifică alimentaţia, deci se introduc alimente noi, e bine ca în perioada de caniculă, în care se adaptează cu greu la mediu, să nu se introducă un aliment nou, să se alimenteze cu cele pe care deja le-au învăţat şi le-au acceptat.

"Pentru copiii mai mari este important ca atunci când merg afară să se evite perioadele de vârf, să fie îmbrăcaţi în haine din fibre naturale, bumbac sau in.

"Copiii trebuie îmbrăcaţi, evident, lejer şi să primească apă plată cât mai multă."


Etichete caniculacopiimediciprotectie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live