Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

4 Iunie 2018
Vizualizari: 1381
Comentează add

Indemnizaţia se acordă pentru o jumătate de an, timp în care tinerii pot urma cursuri de formare profesională şi pot beneficia de servicii de consiliere.

Cum pot primi ajutor de șomaj absolvenţii de liceu şi de facultate

daniela-manuta

 

Absolvenţii de liceu şi de facultate pot cere ajutor de şomaj, dacă nu îşi găsesc un loc de muncă.

Indemnizaţia se acordă pentru o jumătate de an, timp în care tinerii pot urma cursuri de formare profesională şi pot beneficia de servicii de consiliere.

Pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, absolvenţii trebuie ca în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit ANOFM, pot solicita această indemnizaţie absolvenţii înregistraţi în evidenţele instituţiei şi care într-o perioadă de două luni de la absolvire nu au reuşit să se angajeze, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ ori realizează venituri din activităţi autorizate, potrivit legii, mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, respectiv 500 de lei. Indemnizaţia de şomaj este în valoare de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de şase luni.

Luna aceasta, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează peste 160 de programe de formare profesională, la care pot participa aproape trei mii de persoane.

 


Etichete ajutor de somajabsolvenţi de liceu şi de facultate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live