Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

21 Aprilie 2022
Vizualizari: 390
Comentează add

Cum îşi petrec românii sărbătorile de Paşte

cristian-bacain

  Foto: Arhivă.

Şapte din zece români îşi vor petrece sărbătorile de Paşti acasă, cu familia, iar suma medie pe care o vor aloca pentru masa festivă este de 533 de lei, arată un studiu la care au participat utilizatorii de internet din mediul urban.
 

Puțini români aleg anul acesta să plece din țară de Paști, 3%, iar cei care o fac aleg destinații precum Italia, Spania și Franța. Când vine vorba de tradiții, cele mai importante sunt: masa festivă alături de familie și apropiați 34%, vopsirea ouălor roșii 20% și participarea la slujba de Înviere 17%.

Studiul mai arată că pentru 8 din 10 români din mediul urban ouăle roşii nu vor lipsi de pe masă. Alături de acestea, peste jumătate dintre respondenți, 52%, vor consuma și cozonac, iar 32% vor face sau cumpăra și sarmale.

Doar 20% dintre cei care au răspuns la sondaj vor avea pe masă friptură și drobul de miel. Când vine vorba despre pască și cozonaci, 39% din totalul celor intervievați afirmă că prepară în casă pasca, iar 38% cozonacii.

Suma medie pe care românii o vor cheltui pentru produsele alimentare și băuturile de pe masă, de Paști, este de 533 de lei. În această marjă, 45% dintre respondenți au declarat că bugetul alocat va fi la fel ca anul trecut, 17% vor aloca un buget mai mare decât în 2021, în timp ce 37% vor cheltui o sumă mai mică.

Cea mai mare parte a bugetului, aproximativ 298 de lei, va fi alocată alimentelor de bază, urmate de cadouri, vacanțe sau călătorii şi haine.
 


Etichete Paștistudiuconsum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live