Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

31 Decembrie 2012
Vizualizari: 4571
Comentează add

În mai multe oraşe din ţară sunt organizate spectacole de Revelion. Radio România Actualităţi vă invită pe frecvenţele sale la trecerea dintre ani.

Cum îşi petrec românii Revelionul

razvan-stancu

Foto Arhivă.

Braşovenii şi turiştii vor continua sărbătorile de iarnă cu minivacanţa de Revelion, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Mădălin Iacob.

Până la evenimentul central care este noaptea Anului Nou, toţi sunt invitaţi la distracţiile de pe pârtiile de schi şi săniuş, dar şi la plimbările prin oraş şi la diferitele oferte de sezon.

Primăria municipiului Braşov va oferi momente de sărbătoare şi va organiza în noaptea de Revelion, în Piaţa Sfatului, începând cu ora 22.00, un "Concert de Revelion" la care îşi vor da concursul ansambluri folclorice braşovene, invitaţi dintre soliştii de muzică populară şi uşoară, totul fiind asezonat, la miezul nopţii dintre ani, cu un spectaculos foc de artificii.

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice organizează luni, 31 decembrie la ora 20.00 un "Concert de Revelion" susţinut de organistul Paul Cristian şi invitaţii săi.

Căsătorii civile chiar în primele minute ale noului an la Piteşti

Trecerea în noul an 2013 se va face la Pitesti, cu spectacole în aer liber, şampanie şi focuri de artificii în Piata Primariei dar şi cu căsătorii civile chiar în primele minute ale noului an, informează corespondentul RRA; Constantin Paşol.

Pentru al 14- lea an consecutiv, primarul oraşului Piteşti va oficia casatoriile a 13 cupluri înscrise pentru acest eveniment la oficiul de stare civila.

De menţionat că Piteştiul este primul oraş din România în care a fost initiat acest obicei.

Tradiţia a început în 1999 când au fost înregistrate 22 de căsătorii civile.

Potrivit corespondentului RRA, cele mai puţine cupluri care şi-au unit destinele au fost în noaptea de Revelion 2001-2002 (doar unul), iar cele mai multe - în noaptea dintre anii 2006-2007 (26 de cupluri).

În Iaşi de Revelion vor fi organizate - concertul şi focul de artificii din Piaţa Palatului, dar şi în Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău.

Revelion în Piaţa Avram din Cluj

Primăria invită toţi clujenii la petrecerea organizată în noaptea de Revelion în Piaţa "Avram Iancu".

Programul va începe la ora 22,30 cu concertul susţinut de formaţia Semnal M şi va continua cu un recital de muzică populară cu cele mai frumoase cântece din repertoriul interpretului Aurel Tămaş.

La trecerea dintre ani piaţa va fi luminată de un grandios spectacol de artificii.

Toate pârtiile din Straja sunt pregătite pentru schi

Cabanierii din staţiunea Straja (jud. Hunedoara) apreciază că gradul de ocupare al spaţiilor de cazare va depăşi 90% cu ocazia minivacanţei de Revelion, aceasta fiind, de altfel, şi cea mai bună perioadă din sezon pentru proprietarii de pensiuni din zonă, informează Agerpres.

Turiştii care îşi vor petrece Revelionul în staţiunea Straja vor avea parte de mai multe surprize plăcute, dar şi de o mulţime de bucate preparate după reţete tradiţionale, specifice zonei Văii Jiului.

Toate pârtiile din Straja sunt pregătite pentru schi, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Accesul în staţiune se poate face cu telegondola, din Lupeni, sau cu maşina pe drumul judeţean Lupeni-Straja.

De Revelion staţiunile montane sunt ocupate aproape în totalitate

Pachetele turistice de pe Valea Prahovei au fost vândute aproape în totalitate, în ciuda faptului că preţurile au fost semnificativ mai mari decât de Crăciun.

Hotelurile din judeţul Braşov sunt pline, iar cei care s-au hotărât în ultimul moment să plece la munte, mai pot spera să găsească locuri doar în unele pensiuni, după cum ne-a transmis corespondentul nostru, Mădălin Iacob.

Primele oferte care s-au epuizat încă de la începutul lunii decembrie au fost cele din hotelurile de 5 stele din Poiana Braşov şi Predeal.

Cei care doresc o vacanţă la poalele Muntelui Postăvaru vor trebui să aştepte până în 4-5 ianuarie, când se eliberează primele locuri.

În Predeal mai sunt câteva oferte la hotelurile de 3 stele, staţiunea fiind ocupată în proporţie de peste 90%.

Şanse mai mari pentru cei care se hotărăsc în ultima clipă pentru o vacanţă la munte sunt în pensiunile agroturistice din Bran, Moeciu sau Râşnov.

Şi chiar dacă la Braşov nu a nins în utlima săptămână, la Predeal, în Poiana Braşov şi în zona Branului sunt condiţi bune de schiat şi săniuş.

Revelion în Bucovina

Cei care au dorit să se bucure de datini străvechi şi de o minicanţă la preţuri mai accesibile, au ales Bucovina, informează corespondentul RRA, Mihaela Buculei.

Mulţi au petrecut Crăciunul aici, iar o parte vor rămâne şi de Revelion, asta pentru că administratorii pensiunilor au ştiut să-şi atragă oaspeţii.

Pentru a atrage turiştii, proprietarii de pensiuni au inclus în programul de Anul Nou datini şi obiceiuri din zonă.

Concerte de Revelion în sectoarele Capitalei

La Revelionul primăriei vor concerta, printre alţii, Lotus şi Cristi Minculescu, Direcţia 5, Vunk, Horia Brenciu şi invitaţii săi.

În sectorul 2, Revelionul va fi organizat la Turnul de Apă din cartierul Pantelimon, recent renovat.

Un alt concert, la care vor cânta Bere Gratis, Trupa Veche şi Proconsul, are loc în parcul IOR din sectorul 3, în zona intrării de la intersecţia străzilor Câmpia Libertăţii şi Baba Novac.

În sectorul 5 sunt pregătite două revelioane - la intersecţia dintre strada Sebastian şi Calea 13 Septembrie, între orele 19:00 şi 1:00 şi contra cost, ca în fiecare an, la Romexpo.

În sfârşit, în sectorul 6 va fi organizată o petrecere în parcarea Plaza Romania, unde vor urca pe scenă Şuie Paparude, Guess Who, DJ Vasile şi acrobaţii trupei Xtreme.

În noaptea de Anul Nou traficul va fi restricţionat în zona pieţelor Constituţiei şi George Enescu, precum şi pe strada Sebastian, iar Metrorex şi RATB au anunţat că vor lucra toată noaptea.

Vremea va fi geroasă de Revelion

Vremea în noaptea dintre ani va fi destul de rece, iar în unele zone va fi chiar ger, spune meteorologul Simona Andrei.

Nu sunt prevăzute precipitaţii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4 şi 6 grade. 

În Bucureşti vremea va fi frumoasă cu o temperatura maximă de 3 grade.

Revelion la Radio România Actualităţi

Radio România Actualităţi a pregătit ascultătorilor săi un program special de revelion.   

Între orele 22 şi 5, gazdele dumneavoastră, Florin Helmis şi Dragoş Stoica, vă oferă muzică de bună calitate, atât succesele momentului cât şi evergreen-uri ale anilor 70, 80 şi 90. Nu lipsesc nici muzica folk, nici cea populară şi nici cea de petrecere.

Suntem siguri că nu şi-au pierdut din savoare momentele cu fostul grup Divertis din programele de Revelion din anii trecuţi.

Puteţi asculta şi secvenţe antologice din Fonoteca de aur cu mari actori, printre care Florin Piersic, Dem Rădulescu, Mihai Fotino, Carmen Stănescu, Tamara Buciuceanu, Toma Caragiu şi Amza Pellea.

Cei doi realizatori ai programului de Revelion vor merge in casele unor politicieni şi ale unor oameni de sport. Dragoş Stoica, cu talentul său de imitator, va intra pe rând în pielea acestor personalităţi.

Vedetele sunt alături de dumneavoastră nu doar prin muzica lor dar şi prin mesajele lor.

Vom afla cum petrec românii Revelionul, de la mare până în Maramureş, prin intermediul corespondenţilor Radio România Actualităţi.

Vă invităm să intraţi în dialog cu noi prin intermediul contului nostru de facebook, a contului de twitter sau prin sms-uri.


Etichete revelion 2013sărbătoriPoiana BraşovPredealBucovinaBraşovPiteştiBucureştiBranSTajaschi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live