Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

2 Decembrie 2021
Vizualizari: 333
Comentează add

Nicolae Ciucă: Reprezentanţii cultelor religioase au cerut ca participarea credincioşilor la slujbe să fie liberă ca şi până acum şi să nu se facă în baza certificatului verde.

Cultele cer ca participarea la slujbe să se facă "fără certificatul verde"

petruta-obrejan

FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă cere sprijinul reprezentanţilor cultelor religioase pentru campania de vaccinare anti-COVID.

Discuţiile cu aceştia la care a participat şi ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, au vizat şi certificatul verde pentru acces în biserici şi în celelalte unităţi de cult.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase au cerut ca participarea credincioşilor la slujbe să fie liberă ca şi până acum şi să nu se facă în baza certificatului verde - a declarat după discuţiile cu aceştia premierul Nicolae Ciucă:


Nicolae Ciucă: În acest moment a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi.


Şi ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că va fi luată o decizie până la finalul anului în ceea ce priveşte certificatul verde, însă, în opinia sa libertatea religioasă trebuie respectată:


Alexandru Rafila: Cred că, atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă o decizie politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv, adică nu trebuie să fie o decizie discreţionară, trebuie să fie o decizie, care să fie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază. Nu putem discuta doar de faptul că există, dacă vreţi, acces la magazinele de strictă necesitate, ori noi credem că şi accesul la serviciile religioase trebuie să ţină cont de acest lucru.


Reporter: În privinţa obligativităţii vaccinării invocate de unii reprezentanţi ai Comisiei Europene, Alexandru Rafila crede că fiecare stat membru are dreptul să-şi facă propriile politici în materie de sănătate publică.


Etichete nicolae ciucavaccinareculte religioasealexandru rafilacertificatul verdebisericislujbe(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live