Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

28 Mai 2019
Vizualizari: 751
Comentează add

Proiectul constă în amplasarea de căsuțe din lemn în mai multe locuri din perimetrul Parcului Dendrologic, în care sunt așezate cărți, care pot fi citite de trecători.

"Cuiburi de cărți" în Parcul Dendrologic din Carei

radio-romania-cluj

  Monumentul Ostaşului Român din Carei, judeţul Satu Mare    Foto: Sergiu Şteţ.

Direcția de Cultură a municipiului Carei a relansat campania de promovare a lecturii în aer liber, intitulată Cuibul de cărți.
 
Proiectul constă în amplasarea de căsuțe din lemn în mai multe locuri din perimetrul Parcului Dendrologic, în care sunt așezate cărți, care pot fi citite de trecători.
 
Toți cei ce doresc să se bucure de lectură în aer liber, pot alege o carte pe care să o citească, iar apoi să o așeze înapoi pentru a fi accesibilă și altor persoane.
 
Cele patru căsuțe, denumite de organizatori cuiburi de cărți, sunt amplasate pe aleea principală a Castelului Karolyi, lângă fântâna arteziană din parc și în apropierea bustului contelui Alexander Károlyi.
 
Și în acest an, una din cele patru căsuțe conține cărți pentru copii, astfel încât și aceștia să poată să lectureze cărți special pregătite pentru ei. Fiecare cuib conține 12 cărți în limbile română și maghiară.
 
Campania se va desfăşura pe toată durata verii, iar la intrarea principală în castel este amplasată o urnă, în care pot fi donate cărți de către cei ce doresc diversificarea titlurilor și sprijinirea campaniei. 

Etichete Castelului Karolyi,Careiculturăcărţioraşlectură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live