Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Prodan

24 Iunie 2018
Vizualizari: 1485
Comentează add

La sărbătoarea organizată la Los Angeles, participanții au putut admira costume populare autentice, care vor face parte dintr-un muzeu românesc.

Cu ie și dor de Românie la Los Angeles Cu ie și dor de Românie la Los Angeles - Conține audio

diana-prodan

Excelența Sa Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Los Angeles (în centru) la Ziua Iei la Los Angeles (foto: Diana Prodan)

Ziua internațională a Iei a fost sărbătorită și de comunitatea românească din California, printr-un eveniment organizat în aer liber, în inima orașului Rolling Hills Estates, din Los Angeles.

Românii care locuiesc în această parte a lumii au luat parte la eveniment purtând ii autentice sau moderne, bucurându-se de mâncare traditională dar și de un recital live al artiștilor craioveni Cornel Cojocaru și Nicușor Troncea. Participanții au putut admira costume populare autentice, din mai multe regiuni din țară, expuse de organizația Romanian Traditions in California.

Între acestea s-au numărat și trei rochii de mireasă vechi de o sută de ani, din judetul Hunedoara, care se află în colecția organizației și care vor fi expuse într-un muzeu al portului popular românesc, pe care Dorina Manga, președinta organizației, dorește să-l deschidă în California.

FOTO: Ziua Internațională a Iei la Los Angeles (fotografii de Diana Prodan)


Etichete ziua internationala a ieiLos Angelesromani in Americatraditii

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live