Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

30 August 2017
Vizualizari: 2075
Comentează add

O zi obișnuită pentru militarii români care fac parte din misiunea NATO Resolute Support în Afganistan.

Cu Dragon Wolves în misiune Cu Dragon Wolves în misiune - Conține audio Cu Dragon Wolves în misiune - Conține video

ilie-pintea-kandahar

Compania Dragon Wolves în misiune (foto: Ilie Pintea)

La șapte și jumătate dimineața e deja cald în Kandahar, și echipamentul individual de protecție face și mai greu de suportat gradele din termometru, care urcă cu repeziciune până la prânz. Ne-am alăturat unui pluton al companiei Dragon Wolfs, de la Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței, și după o scurtă pregătire a misiunii ne-am îmbarcat în transportoare, nu înainte de a primi binecuvântarea preotului militar.

Batalionul românesc acționează în districtele Dand și Daman, iar misiunea NATO Resolute Support este axată pe sprijinirea și consilierea partenerilor locali. În satul Kwaja Ali Baba am intrat însoțiți de un echipaj al poliției afgane.

Fiecare patrulă întâlnește în fiecare sat zeci de copii, și de fiecare dată militarii le aduc câte ceva, fie că e vorba de dulciuri sau doar de apă.

Ne-am întors în bază abia spre seară, după o zi în soarele arzător și în praful omniprezent din ASfganistan, iar militarii pe care i-am însoțit se pregăteau deja pentru următoarea misiune. Pentru ei a fost o zi obișnuită de muncă, iar pentru noi încă o confirmare a profesionalismului cu care Armata Română își face datoria în teatrul de operații.

 


Etichete Afganistan 2017KandaharDragon WolvesBatalionul 280 Infanterie,Armata Românămilitari români în Afganistan

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live