Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2020
Vizualizari: 247
Comentează add

A fost deschis punctul de trecere a Dunării cu bacul între orașul tulcean Isaccea și Orlovka, Ucraina

Cu bacul între Ucraina și România

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă.

Punctul de trecere a Dunării cu bacul între orașul tulcean Isaccea și localitatea ucraineană Orlovka a fost deschis în această dimineață traficului de marfă. Lucrările de amenajare a punctului de trecere au început în urmă cu doi ani și s-au încheiat acum.

Stanislav Reutsoi, unul dintre comisionarii vamali din Isaccea, i-a spus corespondentului RRA, Luiza Rosetti, că trecerea Dunării cu bacul îi ajută pe transportatori, pentru că scurtează timpii de așteptare la frontieră și reduce costurile.

Stanislav Reutsoi: Este foarte important. Începe și sezonul de cereale, care înseamnă o perioadă foarte aglomerată, în care se stă foarte mult la frontiere. Transportatorii ucraineni care trebuie să ajungă în România să nu mai treacă prin Moldova. Până să ajunge în România trebuie să treci prin frontiera cu Giurgiulești., Giurgiulești fiind Moldova. Nu ar avea niciun rost să mai stea la frontiera moldovenească. Și va scurta timpul de așteptare.
 
Realizator: Scurtează însă și distanța?
 
Stanislav Reutsoi: Scurtează destul de mult. Și aici e și prețul. Adică Moldova tot costă o declarație de tranzit, costă o vinietă, sunt și costuri sunt, și timpi de așteptare, ceea ce înseamnă totul, pentru un transportator timpul înseamnă totul.
 

Etichete bacfrontieraUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live