Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

16 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1010
Comentează add

Plenul CSM şi-a însuşit raportul Inspecţiei Judiciare care concluzionează că declaraţiile premierului în cazul lui Adrian Năstase au afectat independenţa sistemului judiciar.

CSM: Premierul a afectat justiţia prin declaraţii

madalina-verman

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membră a Consiliului, Livia Stanciu. Foto: Arhivă.

Consiliul Superior al Magistraturii şi-a însuşit raportul Inspecţiei Juridiciare în cazul afirmaţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase.

Potrivit raportului premierul a afectat independenţa justiţiei prin afirmaţiile sale şi a indus un sentiment de neîncredere.

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membră a Consiliului, Livia Stanciu a declarat că este foarte grav că oamenii politici cu funcţii importante fac afirmaţii care decredibilizează sistemul justiţiar.

Premierul Victor Ponta a afirmat într-o emisiune de televiziune că Adrian Năstase este cităm :"condamnat politic" şi o victimă a regimului Băsescu care a instituit un sistem inclusiv prin dosare penale împotriva adversarilor săi.

Premierul a mai spus că pentru ilegalităţile reclamate de Guvern privindu-i pe foştii guvernanţi nu există răspuns de la Parchet.

Inspecţia Judiciară a analizat atât dacă aceste declaraţii sunt o ingerinţă în justiţie, cât şi dacă există întârzieri nejustificate în verificarea sesizărilor trimise la DNA de Corpul de control al premierului.


Etichete Victor PontaCSMjustiţieAdrian NăstaseTraian Băsescuraportinspecţie judiciarăLivia StanciuICCJ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live