Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Februarie 2018
Vizualizari: 736
Comentează add

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a acuzat faptul că anumite acţiuni ale şefei DNA, precum excesul de autoritate, pot pune în pericol chiar instituţia pe care o conduce.

CSM deliberează cererea de revocare a procurorului şef al DNA, C. Koveşi

radiojurnal

  Procurorul şef al DNA, Codruţa Koveşi, la Consiliul Superior al Magistraturii.      Foto: Diana Surdu.

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii deliberează solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

La dezbateri de azi au fost prezenţi atât ministrul Justiţiei cât şi şefa DNA. Amintim că într-un raport privind activitatea conducerii DNA, prezentat joia trecută, ministrul Tudorel Toader, a acuzat faptul că anumite acţiuni ale şefei DNA pot pune în pericol chiar instituţia pe care o conduce, prin excesul de autoritate, comportamentul discreţionar, sfidarea autorităţii Parlamentului, a rolului şi competenţelor Guvernului, dar şi contestarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a autorităţii acesteia.

În apărarea şefei DNA s-a exprimat procurorul general al ţării, Augustin Lazăr, care nu vede niciun motiv legal de revocare a Laurei Codruţa Kövesi, în timp ce 135 din 183 de procurori anticorupţie au semnat o cerere în sprijinul şefei lor, dar şi de apărare a reputaţiei profesionale, pe care au transmis-o CSM.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri că DNA şi conducerea acestei instituţii fac o treabă foarte bună.


Etichete Consiliul Superior al MagistraturiiTudorel ToaderLaura Codruţa KovesiAugustin LazărKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live