Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2015
Vizualizari: 837
Comentează add

Procurorul Gheroghe Muscalu membru CSM spune că ar trebui modificat Codul de procedură penală pentru a interzice suspecţilor aflaţi sub control judiciar să facă afirmații publice.

CSM: declarațiile Elenei Udrea au afectat independența justiției

radiojurnal

Sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Foto: captură video.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis că declaraţiile făcute recent de deputata Elena Udrea privind activităţile procurorilor DNA au afectat independenţa justiţiei.

Elena Udrea este cercetată în două dosare de corupţie şi are acum mandat de arest la domiciliu.

În acest context, procurorul Gheroghe Muscalu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a susţinut astăzi că ar trebui modificat Codul de procedură penală pentru a interzice suspecţilor aflaţi sub control judiciar să mai facă afirmaţii publice, în presă sau pe reţelele de socializare.

"Eu am propus ca legea să prevadă foarte clar că alături de ceea ce impune procurorul să fie prevăzută expres şi această prevedere în sensul ca prin emisiuni în mass media - că este scrisă, că este vorbită - suspectul să nu transmită mesaje către ceilalţi", a spus procurorul Gheorghe Muscalu.

Potrivit redactorului nostru Mădălina Verman cu această propunere a fost de acord şi alţi membri ai CSM, iar ministrul justiţiei crede că este nevoie de o dezbatere, inclusiv în parlament.


Etichete CSMdeclaratiiElena UdredeputatDNAafectatindependentajustitieprocurorGheorghe Muscalu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live