Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (partide politice) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

11 Iunie 2018
Vizualizari: 553
Comentează add

Liderul PSD i-a catalogat pe magistraţi drept "stalinişti", "corupţi", "securişti", "torţionari" şi "şobolani".

CSM cere Inspecţiei Judiciare să analizeze declaraţiile lui Liviu Dragnea

mihaela-mihai

  Liviu Dragnea. Foto: Arhiva/ Agerpres.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii anunţă, într-un comunicat dat publicităţii, că s-a sesizat din oficiu şi a solicitat Inspecţiei Judiciare verificări cu privire la afirmaţiile făcute de liderul PSD.

Este invocat articolul 30 din legea 317 pe 2004 republicată, articol care arată că CSM are dreptul şi obligaţia de a se sesiza şi din oficiu pentru a-i apăra pe judecătorii şi procurori împotriva oricarui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea. 

Şi Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a trimis azi Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar, în legătură cu discursuri ale unor lideri politici de la sfârşitul săptămânii trecute, pe care le consideră atacuri ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi executive.
 
Asociaţia solicită CSM o intervenţie neîntârziată, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru a stopa ceea ce numesc "atacuri fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor".
 
După cum transmite Agerpres, Forumul Judecătorilor se referă la discursuri rostite la mitingul PSD de sâmbătă şi la declaraţii făcute de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, în cadrul unei emisiuni televizate, apreciind că duritatea discursului politic, în care au fost folosite, pentru catalogarea magistraţilor, cuvinte ca "stalinişti", "corupţi", "securişti", "torţionari" şi "şobolani" reprezintă un derapaj extrem de grav de la principiile democraţiei. 
 
Forumul Judecătorilor mai spune că independenţa magistraţilor nu constituie doar o garanţie a statului pentru înfăptuirea justiţiei, ci în egală măsură, un drept şi o obligaţie a magistraţilor. 
 
Asociaţia a mai solicitat CSM să sesizeze, în acest caz, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi alte autorităţi publice competente.

Etichete "stalinişti""corupţi""securişti""torţionari""şobolani"CSMPSDLiviu DragneaForumul Judecătorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live