Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Agenda globală Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Martie 2022
Vizualizari: 247
Comentează add

În paralel cu luptele, continuă și convorbirile între părți despre care președintele Volodimir Zelenski a spus în această dimineață că sunt combative, dar înregistrează progrese.

Criza umanitară din orașele ucrainene, asediate de Rusia, se adânceşte

radiojurnal

 Cartierul industrial Primorski din vestul oraşului Mariupol, sub loviturile artileriei ruseşti, 12 martie 2022.     Foto: AFP / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Criza umanitară din orașele ucrainene asediate de armata Rusiei se adâncește, însă forțele rusești continuă să rămână împotmolite în cea mai mare parte a țării.

Continuă și convorbirile între cele două tabere. Președintele Volodimir Zelenski afirmă că acestea avansează.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a evitat să răspundă clar dacă Rusia ar putea recurge la arme nucleare în acest război.

Bombardamentele intense transformă Mariupolul în cenușa unui ținut mort - a afirmat ieri Consiliul local al acestui oraș port, asediat încă din primele zile ale războiului. O parte importantă din Mariupol a fost distrusă de bombardamente.

Nu se știe numărul exact al victimelor, dar estimări anterioare ale autorităților locale vorbeau de mii de civili morți. Cei rămași nu au acces la alimente, apă, electricitate sau încălzire. Și aproximativ 100 de mii îşi doresc să plece- potrivit Kievului.

Mai multe tentative de a deschide coridoare umanitare au eșuat, întrucât nu s-a respectat încetarea focului.

Autoritățile ucrainene vorbesc de o catastrofă umanitară și la Herson, oraș cucerit de ruși care ar fi impus o blocadă, astfel încât populația nu poate fi aprovizionată.

Forțele ruse sunt împotmolite pe aproape toate fronturile și chiar au fost împinse înapoi în urma unor bătălii, inclusiv lângă Kiev.

Reuters notează însă că rușii au făcut unele progrese în sud și est.

În paralel cu luptele, continuă și convorbirile între părți despre care președintele Volodimir Zelenski a spus în această dimineață că sunt combative, dar înregistrează progrese.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat într-un interviu acordat CNN, să spună dacă Rusia va folosi arma nucleară în acest război, afirmând că astfel de arme, conform doctrinei militare ruse, sunt utilizate dacă există o amenințare existențială.

La începutul războiului, Vladimir Putin a pus forțele nucleare ale Rusiei în alertă și a amenințat că, dacă alte țări se vor amesteca în conflict, vor fi consecințe fără precedent.

    
 


Etichete rusiaucrainaluptecatastrofa umanitara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live