Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

18 Martie 2020
Vizualizari: 803
Comentează add

Criza provocată de COVID-19 a redus numărul donatorilor de sânge și a adus la impunerea de măsuri speciale pentru a evita riscul de îmbolnăvire.

Criza provocată de COVID-19 a redus numărul donatorilor de sânge

alina-bujanca

Foto: anp.gov.ro.

Criza provocată de COVID-19 a redus numărul donatorilor de sânge și a adus la impunerea de măsuri speciale pentru a evita riscul de îmbolnăvire.

Specialiștii atrag atenția că spitalele au, în continuare, nevoie de sânge. Despre situația din județul Timiș - transmite corespondenta noastră Alina Bujancă.

Reporter: Dacă în mod normal, numărul zilnic al donatorilor este de 80 -100 de persoane, acum la Centrul de transfuzie sanguină nu vin mai mult de 30-40 de oameni. Astfel, cantitatea de sânge necesară spitalelor este insuficientă, mai ales că numeroase pungi trebuie să ajungă la copiii bolnavi de cancer de la Spitalul „Louis Țurcanu”. În această situație, a fost lansat un apel către timișoreni să doneze, cu condiția să nu fi prezentat în ultimele 14 zile semne ale unei infecții respiratorii și să nu fi călătorit în ultima lună în țările afectate de coronavirus. Pentru a se reduce timpii de așteptare şi a se evita aglomerația, se pot face și programări online.


Etichete (ii)donatorisange

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live