Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Decembrie 2019
Vizualizari: 353
Comentează add

Cea mai înaltă curte a Organizaţiei Mondiale a Comerțului (curtea de soluționarea a apelurilor) nu mai poate funcţiona deoarece SUA a blocat numirea de noi judecători.

Criza prin care trece OMC "nu poate fi rezolvată mai repede de câteva luni"

sergiu-stet

 Președintele SUA, Donald Trump.      Foto: Arhivă.

Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevêdo, a declarat că prăbuşirea sistemului de apel al acesteia este o lovitură puternică pentru reglarea căreia vor fi neceasare câteva luni.

BBC transmite că cea mai înaltă curte a Organizaţiei nu mai poate funcţiona deoarece SUA a blocat numirea de noi judecători. SUA are de mult timp îndoieli asupra Organizaţiei.

Tensiunile comerciale globale sunt, în prezent, la cel mai înalt nivel din istorie. Cea mai mare economie a lumii, Statele Unite, este implicată în mai multe dispute.

Directorul OMC este optimist însă şi susţine că această criză poate fi soluţionată. Roberto Azevêdo a afirmat că, în mod evident, faptul că organismul nu mai are suficienţi judecători pentru a decide asupra unor probleme care vizează comerţul în valoare de miliarde de dolari este o lovitură puternică.

El a declarat că vor fi necesare modificări semnificative ale mecanismului de gestionare a disputelor şi că în curând vor începe consultări intensive.

Natura acestor schimbări însă şi dezacordurile din partea altor ţări înseamnă că va fi dificil de ajuns la o soluţie permanentă.


Etichete Roberto AzevêdoOMCOrganizația Mondială a Comerțului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live