Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Mai 2020
Vizualizari: 635
Comentează add

Criza economică provocată de pandemie prezintă "diferenţe fundamentale" faţă de Marea Depresiune, iar creşterea ar trebui să se reia mai rapid.

Criza economică provocată de pandemie

florin-lepadatu

 Foto: wikipedia.org

Criza economică provocată de pandemie prezintă "diferenţe fundamentale" faţă de Marea Depresiune, iar creşterea ar trebui să se reia mai rapid în ciuda şomajului foarte ridicat şi a unei recesiuni profunde, a declarat duminică şeful Băncii centrale americane, Jerome Powell, citat de France Presse.

"Nu cred deloc că acesta să fie un rezultat probabil", a spus Jerome Powell într-un interviu la CBS în legătură cu o Mare Depresiune ca cea din anii 1930, citând o economie înfloritoare înainte de pandemie, bănci solide şi un răspuns adecvat din partea autorităţilor.

Cu toate acestea, el consideră că este probabil un vârf al ratei şomajului la 20 sau 25% şi că scăderea PIB-ului în trimestrul doi în Statele Unite va fi "uşor la 20-30%".

Însă, dincolo de indicatorii economici pe care Banca centrală îi întocmeşte şi încearcă să-i anticipeze, Jerome Powell a subliniat că trebuie mai ales controlată pandemia, în absenţa unui vaccin sau tratament dovedit terapeutic.

Dezbaterea face ravagii în Statele Unite între susţinătorii unei redeschideri rapide a economiei şi cei ai unei deschideri lente şi motivate pentru evitarea unui al doilea val de infecţii, informează Agerpres.


Etichete casa albăsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live