Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

31 Octombrie 2011
Vizualizari: 1456
Comentează add

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, susţine că nu a fost depăşită criza datoriilor cu care se confruntă Europa, în pofida măsurilor convenite de liderii zonei euro.

Criza datoriilor, principalul subiect la reuniunea G20

alexandru-zugravu

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet. Foto: Reuters.

Preşedinţii Uniunii Europene şi Comisiei Europene au cerut duminică grupului celor mai dinamice 20 de economii ale lumii să contribuie la restabilirea încrederii în sistemul financiar.

Liderii G20 se pregătesc pentru un summit ce va avea loc joi şi vineri la Cannes, unde criza datoriilor va fi temă principală.

Ministrul de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, consideră că cele 17 ţări ale zonei euro ar putea stabili o taxă pe tranzacţiile financiare, chiar dacă alte state ale Uniunii Europene se opun ideii.

Într-un interviu apărut luni în "Financial Times", Wolfgang Schaeuble spune că pe zona euro s-ar putea aplica testul de eficacitate pentru o astfel de taxă, care să convingă Marea Britanie să i se alăture.

Ministrul german şi-a exprimat speranţa că s-ar ajunge la un acord pe acest subiect la summitul de la Cannes.

Statele Unite, Canada, China şi Rusia nu agreează taxa propusă.

În ce priveşte Fondul european de stabilitate financiară, directorul acestuia, Klaus Regling, în vizită la Tokyo, a spus că Japonia va continua să cumpere obligaţiuni ale Fondului.

Pe de altă parte, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, al cărui mandat se încheie luni, apreciază într-un interviu pentru "Bild am Sonntag" că nu a fost depăşită criza datoriilor cu care se confruntă Europa, în pofida măsurilor convenite de liderii zonei euro.


Etichete zona euroBanca CentralăG20criza datoriilorsummit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live