Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

8 Septembrie 2021
Vizualizari: 809
Comentează add

Creştinii sărbătoresc, astăzi, Naşterea Maicii Domnului, o zi care poartă numele popular de Sfânta Marie Mică.

Creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului

remus-radulescu

Icoana Maicii Domnului de la Nicula. Foto Arhivă (Remus Rădulescu)

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 septembrie, ora 8:00) - Realizator: Creştinii sărbătoresc, astăzi, Naşterea Maicii Domnului, o zi care poartă numele popular de Sfânta Marie Mică. Remus Rădulescu despre semnificaţia religioasă a evenimentului:

Reporter: Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, conform credinței creștine, s-a născut în urma unei minuni. Părinții săi, Ioachim și Ana, ajunseseră la o vârstă înaintată la care, firesc, nu mai puteau procrea. Tradiția spune că aveau 50 de ani de când se căsătoriseră. În urma rugăciunilor însă, Dumnezeu a făcut un miracol: Ana a născut la bătrânețe o pruncă pe care au numit-o  Maria. Este persoana care avea să fie mama lui Mesia, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu făcut om pentru mântuirea lumii. În creștinism, Fecioara Maria este omul care a ajuns la cel mai înalt grad de sfințenie, de aceea se bucură de cea mai mare cinste în rândul sfinților. Spre deosebire de ceilalți sfinți, care sunt sărbătoriți doar în ziua când au murit, Maica Domnului are patru sărbători mari în calendarul creștin: nașterea, intrarea în templu, bunavestire și adormirea. 

Realizator: De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite în direct, de la ora 10:00, Sfânta Liturghie de la Mănăstirea "Radu Vodă" din Bucureşti.


Etichete (ii)nastereamaiciidomnului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live