Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

7 Iunie 2020
Vizualizari: 296
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Coborârea Duhului Sfânt asupra Apostolilor lui Iisus Hristos

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Rusaliile

remus-radulescu

Foto: Arhivă.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Coborârea Duhului Sfânt asupra Apostolilor lui Iisus Hristos, cunoscută în popor sub denumirea de Rusalii.

Din punct de vedere religios, Rusaliile reprezintă întemeierea Bisericii creştine, la 50 de zile după Învierea Domnului. Redactorul RRA, Remus Rădulescu, despre semnificaţia acestei sărbători:


Reporter: Cartea "Faptele Apostolilor din Noul Testament" descrie momentul sărbătorit astăzi. Cei 12 apostoli se aflau laolaltă în Ierusalim, la 50 de zile după Învierea Domnului și la zece zile după înălțarea lui la cer.

Toți au auzit un vuiet și au simțit o suflare de vânt la un moment dat în încăperea în care se găseau. Mici flăcări stăteau deasupra capului fiecăruia. Cei 12 au început să vorbească în limbi pe care nu le vorbiseră niciodată.

Erau limbi pe care le înțelegeau pelerinii evrei veniți la Ierusalim din diferite țări. Apostolul Petru le-a explicat tuturor că Duhul Sfânt le-a dat darul de a propovădui în limbi străine. În urma cuvântării sale, primii 3.000 de oameni s-au botezat, întemeind prima comunitate creștină. În acest fel a luat naștere biserica, adunarea celor ce cred în Iisus Hristos și se botează în numele Sfintei Treimi. Credincioșii rememorează acest moment astăzi, prin participarea la Liturghie, iar la final primesc frunze de nuc sfințite, care simbolizează flăcările ce au stat deasupra apostolilor.


Realizator: De la ora 10:00, Radio România Cultural şi Antena Satelor transmit în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.


Etichete rusaliicrestiniortodocsigreco-catolici(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live