Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Aprilie 2014
Vizualizari: 1109
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc astăzi Floriile, care celebrează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim şi începutul Săptămânii Mari.

Creştinii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc Floriile

radiojurnal

Foto: Daniela Mănuţă

Creştinii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc astăzi Floriile, care celebrează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim şi începutul Săptămânii Mari, în care sunt marcate patimile, moartea şi Învierea Mântuitorului.

În predica rostită astăzi la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, le-a amintit credincioşilor că intrarea lui Hristos în Ierusalim reprezintă apropierea Mântuitorului de moarte, din iubire pentru oameni. 

2.000 de credincioşi romano-catolici au participat astăzi, în Bucureşti, la procesiunea dedicată Floriilor şi Zilei Mondiale a Tineretului Catolic.

Pe traseu, oamenii au purtat în mâini ramuri şi flori şi au intonat cântece religioase dedicate Mântuitorului.

La Vatican, Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să se întrebe dacă seamănă cu cei care l-au trădat şi condamnat pe Iisus sau cu cei curajoşi, care i-au fost fideli.

În Duminica Floriilor există obiceiul ca toţi creştinii care vin la biserică să primească ramuri de salcie, simbolizând crenguţele de finic cu care mulţimea l-a întâmpinat pe Iisus Hristos în Ierusalim.

 

Etichete FloriiortodocşicatoliciSăptămâna MarepredicăDanielprocesiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live