Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

29 Aprilie 2013
Vizualizari: 1262
Comentează add

Managerii români intervievaţi de INS estimează că, în următoarele luni, vor fi creşteri ale activităţii în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ.

Creşteri ale activităţii "în mai multe sectoare economice"

carmen-valica

Foto arhivă.

Optimism în rândul directorilor de firme din România pe care Institutul Naţional de Statistică îi consultă periodic pentru a sonda felul în care se aşteaptă să evolueze activitatea în diverse sectoare de activitate.

Managerii estimează că, în următoarele luni, vor fi creşteri ale activităţii în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ, iar în servicii o creştere moderată.

Potrivit opiniilor centralizate de INS, în comparaţie cu primele trei luni ale anului, cele mai mari creşteri ar fi în intervalul aprilie - iunie, în producţia auto şi comerţul cu amănuntul.

Pentru industria prelucrătoare, directorii de societăţi comerciale preconizează pentru următoarele trei luni o creştere generală a volumului producţiei.

Printre domeniile care ar urma să evolueze mai bine decât media se află, pe lângă fabricarea unor autovehicule, fabricarea produselor din tutun şi a băuturilor.

În privinţa preţurilor, acestea ar urma să înregisteze o creştere moderată, iar numărul de salariaţi va rămâne relativ stabil, o situaţie similară cu cea din domeniul construcţiilor. În sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice, a volumului total al vânzărilor de mărfuri, precum şi al comenzilor adresate furnizorilor de societăţile comerciale.

Preţurile vânzărilor cu amănuntul vor înregistra creşteri moderate şi tot o creştere moderată este estimată pentru cifra de afaceri din servicii.

Şi în acest domeniu, numărul salariaţilor va rămâne stabil. Institutul Naţional de Statistică intervievează periodic eşantioane reprezentative de directori ai societăţilor comerciale, în anchete cofinanţate de Comisia Europeană.


Etichete INSmanageristatisticăcomerţconstrucţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live