Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2018
Vizualizari: 830
Comentează add

"Cred că ne-a intrat în sânge să ajungem la medic şi să dăm plicul. Noi toţi trebuie să facem asta, să nu mai dăm!", consideră ministrul Sănătăţii.

Creşterea salariilor în Sănătate nu e rezolvat problema "plicului cu mită"

radiojurnal

 

Majorarea salariilor angajaţilor din Sănătate nu a rezolvat problema banilor daţi de pacienţi personalului medical sub formă de mită - a atras atenţia ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea le solicită cetăţenilor să nu mai facă asemenea plăţi informale şi să completeze, în spitalele în care au posibilitatea, formularele anonime în care pot descrie modul în care au fost trataţi de medici şi de asistente, şi dacă actul medical a fost condiţionat. 

"Cred că ne-a intrat în sânge să ajungem la medic şi să dăm plicul. Noi toţi trebuie să facem asta, să nu mai dăm! Aceste chestionare au fost introduse în 2016 şi dacă vă uitaţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii publicăm rapoarte trimestriale. Funcţionează, dar din păcate oamenii cred că nu au încredere în anonimatul respectivului chestionar, dar el este foarte safe din punctul nostru de vedere. Când vă spuneam că dorim să modificăm indicatorii de performanţă, şi acesta era unul din indicatorii pe care vrem să îl introducem, completarea datelor necesare pentru ca pacientul să poată completa chestionarul de feedback", a declarat ministrul Sorina Pintea.


Etichete Sorina Pinteasănătateinformalbanisalariiplăţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live