Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Septembrie 2021
Vizualizari: 184
Comentează add

Aproape 13.750 de persoane au făcut în ultimele 24 de ore prima doză sau serul în doză unică, unul din cele mai mari bilanţuri din ultimele luni.

Creșterea numărului de cazuri COVID-19 a reimpulsionat vaccinarea

radiojurnal

  FOTO: RoVaccinare.ro.

Evoluţia negativă a epidemiei de COVID-19 în valul 4 de infectări cu care se confruntă România a reimpulsionat campania de vaccinare - aproape 13.750 de persoane au făcut în ultimele 24 de ore prima doză sau serul în doză unică, unul din cele mai mari bilanţuri din ultimele luni.
 
Cifrele cresc constant în ultima perioadă, dar sunt încă departe de recordul din primăvară, când se depăşeau 60 de mii de persoane nou vaccinate zilnic. Între timp autorităţile au decis ca şi în România să se administreze cea de-a treia doză, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări, din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului, care se transmite mai uşor.
 
Rapelul suplimentar se poate face începând de marţi, 28 septembrie şi se adresează celor care au încheiat schema completă de vaccinare de cel puţin 6 luni. Datele oficiale arată că ar fi deja eligibili aproximativ 1 milion de oameni care aveau, la sfârşitul lunii martie, ambele doze din serurile disponibile la acel moment. Sunt însă anumite categorii considerate prioritare pentru efectuarea celei de a treia doze.
 
Conform platformei ROVaccinare, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe: persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, sau rezidenţii centrelor medico-sociale.
 
De asemenea, se recomandă persoanelor cu risc mare de expunere la coronavirus ca: personalul medico-social şi angajaţii din învăţământ.
 
Accesul la rapelul suplimentar va fi permis şi celorlalte categorii de populaţie, care au cel puţin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent daca au istoric de trecere prin boală sau nu. Doza 3 se va face numai cu vaccinurile pe baza de ARN Mesager, indiferent de schema iniţială.
 
Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele care au făcut acest vaccin nu este necesară, deocamdată, administrarea dozei de rapel.
 

Etichete vaccinarecovid-19pandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live