Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Mai 2019
Vizualizari: 3252
Comentează add

Nivelul mărilor şi oceanelor ar putea creşte cu peste doi metri, ceea ce ar provoca unele consecinţe catastrofale pe plan mondial.

Creşterea nivelului mărilor şi oceanelor, consecinţe catastrofale

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Nivelul mărilor şi oceanelor ar putea creşte cu peste doi metri, ceea ce ar provoca unele consecinţe catastrofale pe plan mondial, conform unui studiu realizat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă.

O creştere cu peste doi metri a nivelului apelor ar putea duce la pierderea a 1,79 milioane de kilometri pătraţi de terenuri, inclusiv a unor regiuni importante pentru producţia hranei, şi la potenţiala strămutare a până la 187 milioane de persoane.

O echipă internaţională de cercetători a utilizat o tehnică specială prin care douăzeci şi doi de experţi în calote glaciare au estimat consecinţele plauzibile ale creşterii nivelului apelor.

Oamenii de ştiinţă au luat în considerare nivelul de topire a calotelor glaciare din Groenlanda, Antarctica de Vest şi Antarctica de Est pe baza unor scenarii de creştere accentuată sau redusă a temperaturilor la nivel global, potrivit Agerpres.

Potrivit rezultatelor, în dezvoltarea strategiilor de adaptare comunităţile costiere nu ar trebui să excludă posibilitatea creşterii nivelului apelor mărilor şi oceanelor cu peste doi metri după secolul 21.

''O creştere a nivelului apelor de asemenea magnitudine ar avea în mod clar consecinţe profunde asupra umanităţii'', a precizat un om de ştiinţă.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.


Etichete Exclusiv onlinemărioceane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live