Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2014
Vizualizari: 873
Comentează add

Capitalul Rusiei a scăzut cu aproape 80 de miliarde de dolari în primele cinci luni din 2014. FMI spune că sancţiunile impuse de SUA şi UE au deteriorat încrederea investitorilor.

Creşterea economică a Rusiei, încetinită de sancţiuni

radiojurnal

Foto: Arhivă

Fondul Monetar Internaţional afirmă că se înregistrează o încetinire a ritmului de creştere economică a Rusiei până la aproape 0%, sub influenţa sancţiunilor economice impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Raportul FMI subiniază că îngheţarea capitalurilor şi bunurilor, precum şi interdicţiile de acordare a vizei impuse împotriva unor oficiali ruşi de rang înalt în urma anexării Crimeii la Rusia au deteriorat încrederea investitorilor atât de tare încât în primele cinci luni ale anului 2014 Rusia a înregistrat o scădere a capitalului de aproape 80 de miliarde de dolari americani.

Tensiunile geopolitice au îngreunat şi mai mult eforturile conducerii de la Moscova de a creşte capitalul ţării pe pieţele internaţionale.

FMI consideră că inclusiv reformele economice implementate în Rusia ar putea fi ameninţate, mai ales că Rusia se bazează mai mult pe propriile forţe şi nu pe integrarea în curentul mondial.


Etichete RusiaUESUAsancţiunieconomiescăderecapitalinvestitoripierderiFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live