Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 609
Comentează add

Salariul minim brut pe ţară va fi, de la începutul anului viitor, de 2.080 de lei.

Creşte salariul minim brut de la 1 ianuarie

radu-dobritoiu

Salariul minim brut pe ţară garantat în plată va fi, de la începutul anului viitor, de 2.080 de lei. Tot de la 1 ianuarie, personalul cu studii superioare şi cu cel puţin un an de vechime în domeniul acestor studii va primi un salariu minim de 2.350 de lei. Deciziile au fost luate, astăzi, în şedinţa executivului.
Petruţa Obrejan:
 "Voucherele de vacanţă vor fi acordate bugetarilor şi în 2019, dar şi în 2020, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu. El a precizat că de acest sprijin au beneficiat deja peste 1,2 milioane de români, iar până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere de peste un miliard de lei".
Nelu Barbu:
"Pentru luna septembrie a crescut cu 14% numărul turiştilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un alt efect al acestei măsuri a constat şi în creşterea cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare în România. În medie, la nivelul întregii ţări au fost înregistrate cereri cu 10% mai multe, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut".
Petruţa Obrejan:
"Guvernul a aprobat majorarea salariului minim, de la începutul anului viitor, la 2.080 de lei, iar a celui diferenţiat, la 2.350 de lei, a anunţat ministrul muncii, Marius Budăi, la finalul şedinţei de guvern. El a explicat, totodată, de ce s-a renunţat la vechimea de 15 ani".
Marius Budăi:
"Atunci când iei o măsură, discuţi cu ambele părţi, discuţi şi cu sindicatele şi cu patronatele, iar patronatele au spus că există posibilitatea, mai ales patronatele cele din textile, ca această măsură, pe termen scurt să le afecteze exerciţiul financiar, şi atunci am ajuns la această concluzie. Acum facem această majorare diferenţiată, care, practic, a fost prinsă şi în programul de guvernare".
 


Etichete Salariu minim pe economiesarlariu minim studii superioarecrestere salariu minim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live