Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

25 Iulie 2018
Vizualizari: 1371
Comentează add

Cel puţin 80 de oameni şi-au pierdut viaţa, aproape 200 sunt răniţi şi aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute, potrivit ultimelor informaţii făcute publice la Atena.

Creşte numărul victimelor incendiului devastator din Grecia

michaela-lambrinidou

Incendiile din Grecia, iulie 2018. Foto: Agerpres.

 În Grecia, numărul victimelor incendiului devastator de lângă Atena creşte pe măsură ce echipele de intervenţie reuşesc să pătrundă în casele sau maşinile carbonizate.

Cel puţin 80 de oameni şi-au pierdut viaţa, aproape 200 sunt răniţi şi aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute, potrivit ultimelor informaţii făcute publice la Atena. Este un bilanţ care deja îl depăşeşte pe cel al incendiilor din 2007.

Ţara se află în doliu, dar în acelaşi timp nu a dispărut speranţa şi pompierii caută necontenit supravieţuitori în cele trei mici localităţi de la periferia Atenei arse aproape în întregime. În acelaşi timp, procuratura a deschis o anchetă care vizează şi autorităţile ce nu ar fi pus la punct un plan de evacuare de urgenţă.

Transmite corespondentul RRA Michaela Lambrinidou:

Reporter: Echipele tehnice deja s-au pus pe treabă şi refac în ritmuri alerte pilonii de electricitate distruşi, infrastructura de canalizare, iar de ieri se află echipe de ingineri constructori de la Ministerul pentru Infrastructură pentru a face primele evaluări şi expertize la clădirile incendiate. De asemenea, s-au creat unităţi speciale pentru sprijinirea psihologică a locuitorilor, dar mai ales a copiilor. Un mesaj şi un apel la unanimitate şi solidaritate cu familiile victimelor tragediei din Atena a adresat preşeidintele republicii, Prokopis Pavlopoulo,s cu prilejul celei de-a 44 aniversări a Zilei Democraţiei, zi care însă s-a transfpormat în doliu naţional.

Realizator: La Bucureşti, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a precizat că din datele furnizate până acum de autorităţile elene nu ar fi şi români care să fi avut probleme din cauza incendiilor.

De altfel, localităţile devastate nu se află pe ruta turistică a Greciei.

Tot de la Bucureşti au decolat, cu puţin timp în urmă, două avioane militare care se vor alătura efortului internaţional de sprijin a celor afectaţi de foc. Aeronava C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi aeronava C-130 Hercules pentru sprijin logistic au fost puse la dispoziţie de România în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE.

Mai multe informaţii găsiţi pe pagina noastră Incendiile din Grecia.


Etichete incendiile din GreciaGreciaincendiuvictimeTeodor MeleşcanuMecanismul de Protecţie Civilă al UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live