Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

6 Noiembrie 2009
Vizualizari: 1321
Comentează add

Cincisprezece şcoli din Bucureşti şi nouă judeţe au suspendate cursurile.

Creşte numărul şcolilor închise din cauza gripei noi

ani-sandu

Elevii de la şcolile situate în centrul Municipiului Iaşi au venit la cursuri cu măşti de protectie. Foto: Mediafax

La Galaţi au fost suspendate toate cursurile Universităţii Dunărea de Jos, iar în foarte multe unităţi de învăţământ din ţară nu se ţin ore la câte o clasă.

Cursurile au fost suspendate pentru două zile şi la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc, deşi aici a fost confirmat un singur caz de îmbolnăvire.

Procedura indicată de Ministerul Sănătăţii pentru această situaţie este suspendarea cursurilor doar în clasa din care provine pacientul.

Directorul liceului, Doru Dobreanu, a declarat că s-a luat această măsură pentru că elevii au trecut din clasă în clasă, datorită unor activităţi în anumite spaţii ale şcolii. "Ne-am gândit că probabil virusul ăsta s-ar fi putut răspândi", a precizat Doru Dobreanu.

Ordinul Ministerului Sănătăţii prevede ca şcolile să fie închise doar când se confirmă trei cazuri de îmbolnăvire în clase diferite, moment în care cursurile se suspendă pentru şapte zile.

Preşedintele Comisiei de epidemiologie din minister, Geza Molnar, spune că pentru orice altă măsură autorităţile locale pot fi trase la răspundere.

"Din punct de vedere profesional, nu pot să consider o măsură avenită şi bună din următoarele motive: Pandemia nu ţine o săptămână, ci pandemia va ţine câteva luni bune. Deci, dacă începem să închidem şi pentru un singur caz o şcoală întreagă cu un efectiv de 500, 700 sau 1.500 la o şcoală mai mare, înseamnă că practic putem să cerem repetarea anului în 2010 pentru toţi elevii că nu va exista activitate şcolară", a declarat Geza Molnar, preşedintele comisiei de epidemiologie din ministerul sănătăţii.


Etichete ah1n1gripascolipandemiecarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live