Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 246
Comentează add

Creşte numărul de copii infectaţi cu coronavirus.

Creşte numărul de copii infectaţi cu coronavirus

florin-lepadatu

  Foto: MApN

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Creşte semnificativ numărul de infectări COVID-19 în rândul copiilor şi, implicit, creşte şi presiunea pe unităţile medicale cu secţii de pediatrie.

De exemplu, la Timişoara, Spitalul Judeţean nu mai are niciun pat disponibil pentru copiii infectaţi cu coronavirus.

S-a ajuns în această situaţie după ce rata de pozitivare s-a dublat în ultima săptămână, explică directorul spitalului, Raul Pătraşcu.


Raul Pătraşcu: ”Având în vedere numărul foarte mare de cazuri, la nivelul spitalului judeţean avem un număr crescut de internări, mai ales pe zona roşie de pediatrie care este ocupată la capacitate de 100% şi zona roşie de adulţi este la aproximativ 75% ocupată, pe ATI avem şase pacienţi. ”

Şi, deşi este aproape imposibil să nu ne infectăm cu varianta Omicron, după cum afirma zilele trecute ministrul sănătăţii, vaccinarea este considerată în continuare vitală, pentru a nu dezvolta forme grave ale bolii, mai spune directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.


Raul Pătraşcu: ”Omicronul nu este o răceală banală şi sigur a spus asta şi dl ministru, pentru cei nevaccinaţi, pentru cei aflaţi în grupele la risc, pentru cei vârstnici, pentru cei cu comorbidităţi, faţă de o gripă sezonieră şansa de agravare şi de deces este de la trei până la zece ori mai mare, deci vaccinul ne protejează nu să ne îmbolnăvim neapărat, ci ne protejează aşa cum ştim deja şi este clinic dovedit şi ştiinţific dovedit să nu facem o formă gravă.”


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live