Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1462
Comentează add

Ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, le-a recomandat celor care au credite în franci elveţieni să nu intre în panică şi să analizeze situaţia cu băncile care au dat creditele.

Creditele în franci elveţieni, "rescadenţate"

radiojurnal

Ministrul finanţelor, Darius Vâlcov. Foto: gov.ro.

Cei aproape 75.500 de români cu credite în franci elveţieni ar putea avea foarte repede la îndemână cadrul legal care să-i ajute să depăşească şocul produs de cursul de schimb record stabilit ieri, de 4,42 lei pentru un franc - anunţă ministrul finanţelor. 

Cei interesaţi  îşi vor putea amâna plata datoriilor în baza multdiscutatei Ordonanţe de Urgenţă 46/2014. 
 
Darius Vâlcov a arătat - în cadrul unei emisiuni economice de la Antena 3 - că reglementarea criticată în toamnă şi numită de adversari "electorata" îşi va dovedi eficienţa.  
 
”Îi îndemn pe cei care au credite, nu numai în franci, şi în euro, şi în dolari sau în altă monedă pot să aplice această rescadenţare. Deocamdată, conform ordonanţei, doar cei care au un venit sub 2.200 lei  brut, ar duce în primii doi ani la o scădere a ratelor cu peste 35%, iar în anii următori, pentru că este normal să se prelungească cu cel puţin doi ani de zile durata creditului, o mare parte  din presiunea suplimentară pe rată va fi preluată de către stat într-un cuatum de maxim 900 de lei.
 
"Mai trebuie ca preşedintele ANAF să emită ordinul şi săptămâna viitoare voi discuta cu preşedintele ANAF-ul pentru ca ordinul prevăzut în Ordonanţa 46 să fie emis, iar băncile - şi de aceea ne vom întâlni săptămâna viitoare cu băncile la Banca Naţională - să emită normele proprii astfel încât Ordonanţa 46 să devină operabilă”, a mai spus Darius Vâlcov.  
 
Ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, le-a recomandat celor care au credite în franci elveţieni să nu intre în panică şi să analizeze situaţia cu băncile la care au contractat sumele.

Etichete Ministrul finanţelorDarius Vâlcovcurs valutarfranci elvețieniElvețiaBNRleu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live