Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

16 Decembrie 2016
Vizualizari: 692
Comentează add

ALDE va colabora în continuare cu PSD, a anunţat copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

C.P. Tăriceanu: ALDE va colabora în continuare cu PSD

alina-stanuta

Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhivă.

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor - ALDE - va colabora în continuare cu PSD, a anunţat, cu puţin timp în urmă, copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

Orice altă formulă politică necesară unei majorităţi în viitorul Parlament nu ar respecta votul românilor, consideră liderul Călin Popescu-Tăriceanu.

El a menţionat că partidul său şi-a atins obiectivul propus pentru alegeri - şi anume obţinerea de mandate în ambele camere parlamentare.

Copreședintele ALDE,  Călin Popescu-Tăriceanu, declara că, ținând cont de rezultatul alegerilor, PSD și ALDE pot forma majoritatea necesară pentru viitorul guvern.

Orice altă formulă politică, adică o coaliție de dreapta ar întoarce rezultatul votului de duminică, a mai declarat Călin Popescu-Tăriceanu, care a evocat colaborarea bună pe care cei de la ALDE au avut-o cu social-democrații.

Călin Popescu-Tăriceanu: "Suntem consecvenți cu poziția pe care am avut-o de mai bine de doi ani, anume acea de a avea o colaborare politică în guvern, în fostul guvern Ponta și ulterior în Parlament cu PSD, vom colabora în continuare. Această colaborare s-a manifestat concret atât la alegerile locale, cât și în perioada dinaintea alegerilor parlamentare, o colaborare la nivel parlamentar care a funcționat foarte bine".

În timpul conferinței de presă, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea că după alegeri au existat încercări de a-i convinge pe cei de la ALDE să se ralieze unei coaliții de dreapta.

Copreședintele ALDE menționa că i s-a propus chiar să preia președinția PNL, dar Călin Popescu-Tăriceanu consideră că în acest moment liberalii au nevoie de o calificare ideologică.

Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu a confirmat că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la care a participat și copreședintele ALDE, Daniel Constantin, și a menționat că discuția nu a fost una instituțională.


Etichete ALDE va colabora în continuare cu PSDcalin popescu tariceanupartidekalus iohannisdaniel constantin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live