Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

17 Februarie 2022
Vizualizari: 449
Comentează add

A. Rafila: Programul de finanțare aprobat de Comisia Europeană la capitolul sănătate în cadrul PNRR, nu a fost discutat cu responsabilii din minister.

Corpul de control, sesizat în cazul banilor din PNRR pentru sănătatate

adriana-turea

Alexandru Rafila. FOTO: gov.ro

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, susține că programul de finanțare aprobat de Comisia Europeană la capitolul sănătate în cadrul PNRR, nu a fost discutat cu responsabilii din minister, că a identificat lucruri care nu au logică și că de aceea este nevoie de o analiză a acestei componente a programului.


Alexandru Rafila: Eu nu am acuzat pe nimeni, nu am spus că lucrul ăsta este legal sau că este ilegal, doar am cerut un punct de vedere din partea Corpului de control al primului ministru. Nu am făcut plângere la Parchet, pur și simplu am avut nevoie de un organism independent care să evalueze această situație. Noi le punem la dispoziție tot ce avem. Dânşii trag o concluzie, ne adunăm și vedem dacă într-adevăr acest program de sănătate răspunde la două lucruri: la nevoia de servicii de sănătate a oamenilor din România, adică vor avea servicii de sănătate mai bune, în urma acestui program. Lucrul ăsta se face transparent, se face echitabil - asta ne interesează în acest proiect. Trebuie să începem de undeva pentru că nu am avut informații. Mie mi se pare absolut incredibil: când faci un program de peste două miliarde de euro, că atâta este tot acest PNRR, să existe atâta lipsă de transparență, inclusiv față de angajații propiului minister în care acest program trebuia implementat ulterior.

Realizator: Alexandru Rafila a explicat că de exemplu în proiect este prevăzută o finanțare de până la 25 de milioane de euro pentru consultanța unei agenții care ca să existe are nevoie de 5 milioane de euro, cu tot cu trainingul angajaților.


Etichete alexandru rafilapnrrministerul sanatatiifinantareconsultanta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live