Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

9 Martie 2020
Vizualizari: 1055
Comentează add

#coronavirus Toate şcolile din Bulgaria au fost închise

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

În Bulgaria sunt patru cazuri de îmbolnăvire confirmate, iar autorităţile efectuează alte sute de verificări în cazul persoanelor care au avut legătură cu cei infectaţi.

Bulgaria se confruntă şi cu o epidemie de gripă, motiv pentru care au fost închise toate şcolile. Detalii ne oferă corespondentul RRA, Petio Petkov:

Reporter: Printre cei testaţi sunt câteva zeci de pensionari de la Azilul de bătrâni Gabrovo. Nu au fost încă depistaţi aşa-zișii pacienți zero, care au adus coronavirusul în Bulgaria.

Au fost anulate toate evenimentele, excursiile și adunările adunările în aer liber. Campiontul de fotbal va continua în stadioane goale.

De patru ori, zilnic, va vi dezinfectat transportul în comun, în orașele mari.

În spitalele Plevna şi Gabrovo unde se află cei patru bolnavi vor fi internați numai urgențe și persoane cu simptome de Caovid-19. Şeful statului major antiepidemic, profesorul Mutafcijski a avertizat însă că în scopul economisirei de teste nu vor fi testate persoane care nu prezintă simptome ale coronavirusului.

Guvernul a cerut companiilor specializate lansarea rapidă a producţiei de măşti şi alte echipamente de protecţie care lipsesc acum, nu numai la farmacii dar şi la clinici şi spitale.

Din Turcia este aşteptat un prim lot de astfel de echipamente convenit de primul-ministru Borisov cu preşedintele Erdogan.

Din rezerva de stat au fost asigurate 100.000 de tone de dezinfectant.
 


Etichete coronavirusBulgariascoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live