Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Martie 2017
Vizualizari: 887
Comentează add

Comisarul european Corina Crețu se opune sancționării ţărilor est-europene şi refuză să utilizeze fondurile structurale ca mijloc de a exercita presiuni în chestiunea refugiaţilor.

Corina Crețu se opune aplicării de sancţiuni ţărilor din Europa de Est

radiojurnal

Comisarul european Corina Crețu. Foto: Arhivă.

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a afirmat într-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allemagne Zeitung că se opune aplicării de sancţiuni ţărilor din Europa de Est şi refuză să utilizeze fondurile structurale ca mijloc de a exercita presiuni în chestiunea refugiaţilor.

În opinia Corinei Creţu, fondurile structurale pot juca un rol important în rezolvarea crizei refugiaţilor prin direcţionarea acestora spre acele regiuni care se confruntă cu dificultăţi în acest sens.

Eurocomisarul s-a pronunţat ferm împotriva ideii de a concentra fondurile structurale din următoarea perioadă financiară doar pe statele membre mai sărace.

Ea a spus că şi ţările bogate, precum Germania sau Austria, au încă nevoie de sprijin financiar în domenii precum întreprinderile mici şi mijlocii sau inovarea.

Cotidianul citat notează că, în mod repetat, politicienii germani şi austrieci au solicitat reducerea finanţării acordate statelor comunitare din estul Europei care nu dau dovadă de suficientă solidaritate în ceea ce priveşte criza refugiaţilor sau care aplică o fiscalitate mai redusă decât ţările vecine pentru a atrage capital străin sau personal calificat.


Etichete corina cretucomisar europeaninterviueuropa de estFrankfurter Allemagne Zeitung

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live