Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iulie 2019
Vizualizari: 501
Comentează add

Este pentru prima dată când decizia numirii șefului Înaltei Curți de Casație și Justiție se face de către secția de judecători a CSM fără ca președintele țării să aibă vreun cuvânt

Corina Corbu a fost validată în funcţia de preşedinte al ÎCCJ

radiojurnal

 Foto arhivă

Judecătoarea Corina Corbu a fost validată în funcţia de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Corina Corbu a susținut JOI, 18 iulie, un interviu de peste 3 ore în fața judecătorilor CSM. Actualul președinte al instanței supreme, Cristina Tarcea, al cărei mandat expiră pe 14 septembrie, a invocat articolul 53 din legea 303 din 2004 privind organizarea judiciară și a susținut că această procedură nu este legală.

Potrivit legii 303, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege își pot depune candidaturile pentru funcția de președinte sau vicepreședinte al acestei instanțe la Secția pentru judecători a CSM în termen de 30 de zile de la data la care aceste funcții au devenit vacante.

Este pentru prima dată când decizia numirii șefului Înaltei Curți de Casație și Justiție se face de către secția de judecători a CSM fără ca președintele țării să aibă vreun cuvânt de spus. 


Etichete Corina CorbuÎCCJCurtea SupremăJustiţieCSMCristina Tarcea,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live