Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei, Argeș

10 Februarie 2016
Vizualizari: 943
Comentează add

In Argeş, autorităţile sanitare sunt în alertă după ce în ultimele două săptămâni s-au semnalat 12 cazuri de îmbolnăvire la bebeluşi.

Copii în spital din cauza unei bacterii

cristian-matei-arges

Foto: Arhivă.

In Argeş, autorităţile sanitare sunt în alertă după ce în ultimele două săptămâni s-au semnalat 12 cazuri de îmbolnăvire la bebeluşi, între care unul a decedat.

Simptomele au fost scaune diareice timp de mai multe zile şi toţi pacienţii, între care trei chiar astăzi, au fost transferaţi la Bucureşti la spitalul Marie Curie.

În judeţul Argeş au fost semnalate 12 cazuri în care copii cu vârste între 7 luni şi un an şi nouă luni prezintă scaune diareice de mai multe zile.

Este vorba de bebeluşi din oraşele Piteşti, Câmpulung, Topoloveni, Ştefăneşti şi din comunele Mărăcineni, Negraşi, Ţiţeşti şi Poiana Lacului.

Toţi copiii se află în prezent la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie, ultimii trei pacienţi fiind transferaţi din spitalele argeşene chiar astăzi.

Deşi ancheta declanşată în rândul familiilor bebeluşilor, precum şi analizele epidemiologice sunt în desfăşurare, medicii argeşeni bănuiesc că ar putea fi vorba de bacteria E-coli, dar asta se va şti mai bine doar la finalizarea testelor.

E-coli dă scaune diareice şi, ulterior, insuficienţă renală. De fapt, din cele 12 cazuri, unul s-a încheiat tragic.

Este vorba de un bebeluş din Topoloveni care a decedat la Bucureşti, la 31 ianuarie, cauza fiind insuficienţă renală.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară, a transmis tuturor medicilor de familie şi pediatrii recomandarea ca toţi copiii sub doi ani să beneficieze de o atenţie sporită şi de consultaţii, la nevoie.

De asemenea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, medic Sorina Honţaru, recomandă tuturor părinţilor ca, la nevoie, să se adreseze medicilor de familie sau specialişti de la cel mai mic semn al unei intoxicaţii.


Etichete copii in spitalbacterieargessimptomespitalul Marie Curiee coli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live