Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Adriana Leu

31 Decembrie 2013
Vizualizari: 1652
Comentează add

Titlul de Capitală Verde a Europei este un premiu anual menit să încurajeze oraşele să depună eforturi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane prin protejarea mediului.

Copenhaga a câștigat Premiul Capitala verde a Europei 2014 Copenhaga a câștigat Premiul Capitala verde a Europei 2014 - Conține audio

adriana-leu

Euranet Plus.

Copenhaga a fost numită oficial Capitala verde a Europei pentru 2014, după ce, anul acesta, titlul a fost deţinut de oraşul francez Nantes. 

Copenhaga a primit laude speciale pentru realizările sale, în special în materie de eco-inovare şi mobilitate durabilă, dar şi pentru calitatea crescută a vieţii locuitorilor săi.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik a subliniat că acordarea titlului de capitală verde reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de oraşul danez pentru creşterea calităţii mediului în zonele urbane, de a contribui la menţinerea sănătăţii cetăţenilor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Primarul oraşului, Frank Jensen, a declarat că va împărtăşi experienţa acumulată şi va arăta şi altora cum pot fi implementate soluţii pentru o dezvoltare urbană durabilă; dar este dormic să afle lucruri noi şi de la reprezentanţii altor oraşe.

Audio: Copenhaga, Premiul Capitala verde a Europei 2014.

Copenhaga a primit titlul de capitală verde a Europei pentru că peste jumătate dintre locuitorii oraşului merg cu bicicleta la şcoală sau la locul de muncă, termoficarea deserveşte 98 la sută dintre locuinţe, 90 la sută dintre deşeuri sunt reutilizate, între 2005 şi 2012 cantitatea de emisii de carbon a fost redusă cu 24 de procente, iar 96 % dintre cetăţeni locuiesc la o distanţă de doar 15 minute de mers pe jos de o zonă de recreere.

Autorităţile din Copenhaga intenţionează să folosească acest titlu pentru a promova importanţa găsirii de soluţii comune la problemele de mediu.

Titlul de Capitală Verde a Europei este un premiu anual menit să încurajeze oraşele să depună eforturi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane prin protejarea mediului înconjurător.

Un grup de experţi independenţi evaluează performanţele oraşelor înscrise în competiţie pe baza a 12 criterii.

Juriul evaluează angajamentul faţă de îmbunătăţirea continuă a mediului şi dezvoltarea durabilă, precum şi calitatea de a reprezenta un model de bune practici care ar putea fi aplicate şi în alte zone ale lumii.

Premiul Capitala verde a Europei este, în cele din urmă, un mod de a face oraşele mai plăcute pentru a trăi şi lucra.

În 2015, Copenhaga va preda ştafeta oraşului Bristol.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăCapitala VerdeCopenhagaNantesJanez PotocnikDanemarcaFrank JensenprimarlocuitoribicicleteBristol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live