Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

12 Iulie 2014
Vizualizari: 1569
Comentează add

Pompierii au intervenit pentru degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în municipiul Mangalia şi staţiunile Saturn, Jupiter, Venus.

Copaci cazuţi pe străzi şi maşini în staţiunile de la mare

mona-constantinescu-constanta

Foto: Arhivă. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis în cursul zilei de astăzi trei atenţionări COD GALBEN de precipitaţii, în intervalul orar 15:15 – 18:55 pentru judeţul Constanţa, ultima atenţionare vizând cu precădere municipiul Constanţa şi municipiul Mangalia.

Cantităţile de precipitaţii prognozate au fost local de 25 – 30 l/mp, iar viteza vântului a fost cuprinsă izolat între 25 – 40 km/h.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice produse, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al judeţului Constanța intervine cu patru autospeciale şi patru motoferastraie, deservite 17 subofițeri operativi, sub comanda unui ofiţer.

Au fost gestionate, de către dispeceratul inspectoratului, un număr de 126 de apeluri, primite prin sistemul unic de urgenţă 112, în intervalul orar 18:19 – 21:57, concretizate în 64 de cazuri.

Astfel, Secţia de Pompieri Mangalia şi Staţia de Pompieri Tuzla intervin pentru degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în municipiul Mangalia şi staţiunile: Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora.

În sprijinul pompierilor militari intervin şi efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, împreună cu echipajele RAJA şi reprezentanţii primăriei Mangalia.

Totodată, dispeceratul inspectoratului judeţean a ţinut în permanenţă legătura cu dispeceratul ARSVOM care a întervenit cu o şalupă, pentru recuperarea unei ambarcaţiunii ce se afla în derivă la o distanţă de 3,5 mile marine Sud-Est de intrarea în portul Mangalia.

La ora 20:45 ambarcaţiunea cu şapte persoane de la bord, a acostat în siguranţă în portul turistic Mangalia. 


Etichete Ştiri Sud-EstMangaliacopaci cazuţimaşinistrăzistaţiuniVenusSaturnOlimpCap Auroraploi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live