Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iunie 2021
Vizualizari: 524
Comentează add

Introducerea certificatului COVID-19, nu exclude posibilitatea de a reintroduce restricţii în cazul răspândirii unor variante ale coronavirusului.

Coordonare UE în aplicarea certificatelor COVID-19 de circulație în Europa

radiojurnal

 

Statele UE au convenit să-şi coordoneze măsurile menite să faciliteze călătoriile în interiorul UE vara aceasta, odată cu aplicarea certificatului COVID-19, dar prevăd și posibilitatea de a reintroduce restricţii în cazul răspândirii unor variante ale coronavirusului.

De la 1 iulie o persoană deţinătoare a certificatului sanitar digital european care atestă vaccinarea împotriva acestei boli, obţinerea unui test negativ sau imunizarea după infectare va putea călători în interiorul UE fără să fie supusă unor restricţii precum carantina sau testarea suplimentară.  

Se va introduce un cadru comun la nivelul UE pentru a asigura interoperabilitatea certificatelor şi capacitatea de a le verifica în întreaga UE. În acest mod se vor preveni frauda şi falsificarea.

Peste un milion de persoane din nouă ţări membre au primit deja certificatul digital privind COVID, iar Comisia Europeană este în discuţii cu ţări terţe, cum ar fi Regatul Unit şi SUA în încercarea de a ajunge la recunoaşterea reciprocă a certificatelor.


Etichete uniunea europeanăcertificate de călătoriepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live