Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

26 Noiembrie 2018
Vizualizari: 580
Comentează add

Convorbiri la Bucureşti între ministrul apărării naţionale Gabriel Leş şi omologul său din Austria, Mario Kunasek.

Convorbiri la Bucureşti între miniştrii apărării din Austria şi România

radu-dobritoiu

După convorbirile cu ministrul Gabriel Leş, ministrul austriac al apărării Mario Kunasek a declarat că preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene este garanţia că va exista o continuitate a proiectelor în domeniul apărării, o garanţie pentru consolidarea politicii europene de apărare şi securitate. Două subiecte au dominat discuţiile dintre cei doi miniştrii: iniţiativa de apărare europeană unde Austria şi România au două proiecte comune şi stabilitatea Balcanilor de Vest. Una dintre priorităţi pentru preşedinţia consiliului este asigurarea graniţelor externe ale Uniunii Europene, a menţionat ministrul austriac al apărării.

La rândul său, ministrul Gabriel Leş a precizat că trebuie continuată operaţiunea de menţinere a păcii Alteea a Uniunii Europene în Bosnia Herţegovina:

Gabriel Leş:

"Am spus că în această zonă provocările sunt în continuare complexe şi în acest context apreciem că angajamentul operaţional în regiune al UE trebuie menţinut, concomitent cu acordarea sprijinului pentru creşterea rezilienţei, consolidării capabilităţilor de apărare şi a securităţii naţionale a statelor din Balcanii de Vest. De asemenea, am ţinut să reamintesc că România salută noua Rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la EUFOR Althea, apreciind astfel că acţiunile operaţionale ale UE în regiune nu ar trebui diminuate până când situaţia din Bosnia-Herţegovina nu va fi una stabilă şi ireversibilă".

Apărarea europeană nu poate evolua fără o legătură transatlantică solidă şi funcţională, profilul Europei ca actor global fiind în strânsă legătură cu aceasta, a mai spus ministrul Apărării, Gabriel Leş.


Etichete Gabriel LesEUFOR AltheaMario Kunasek

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live