Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

22 Mai 2020
Vizualizari: 406
Comentează add

Zece țări europene, între care și România, își exprimă regretul față de decizia Washington-ului de a se retrage din tratatul internațional "Cer deschis".

Convorbiri între ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și ambasadorul SUA

arina-petrovici

 Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Foto: Arhivă/ Nicu Popescu

Zece țări europene își exprimă regretul față de decizia Washington-ului de a se retrage din tratatul internațional "Cer deschis", deși împărtășesc preocupările cu privire la punerea în aplicare a dispozițiilor documentului de către Rusia.

La București, decizia Statelor Unite a fost astăzi temă de discuție între ministrul de externe, Bogdan Aurescu, și ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman.

Şeful diplomației române, Bogdan Aurescu, l-a primit astăzi pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, cu care a dezbătut anunțul privind părăsirea tratatului "Cer deschis" de către Statele Unite.

Ambasadorul Zuckerman a înmânat ministrului Aurescu informarea oficială prin care Statele Unite anunță decizia de ieșire, ce va intra în vigoare în termen de 6 luni. Tratatul internațional "Cer deschis" permite verificarea mișcărilor militare și a măsurilor de limitare a armelor în cele 35 de țări semnatare, printre care și România.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat retragerea, afirmând că Rusia nu a respectat tratatul și că, atâta vreme cât va persista această situație, Statele Unite vor rămâne în afara lui.

Ministrul Bogdan Aurescu a spus că România înțelege poziția Statelor Unite și că Bucureștiul va face eforturi pentru o abordare unitară și fermă la nivelul NATO, menită să determine Rusia ca în următoarele șase luni să revină la aplicarea completă a tratatului.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a transmis mulțumirile Statelor Unite pentru reacția și abordarea României și a propus păstrarea unui dialog apropiat pe această temă în următoarea perioadă.


Etichete Adrian ZuckermanCer deschisRusiaBogdan Aurescu

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 gcs-anunta-inca-15-decese-cauzate-de-covid-19

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live