Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

20 Decembrie 2016
Vizualizari: 633
Comentează add

O echipă de 18 anchetatori ruşi, diplomaţi şi agenţi ai serviciilor secrete au ajuns în Turcia pentru a investiga asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov.

Convorbiri despre Siria la Moscova, umbrite de asasinarea ambasadorului

alexandru-beleavski

  Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin şi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

O echipă de 18 anchetatori ruşi, diplomaţi şi agenţi ai serviciilor secrete au ajuns în Turcia, pentru a investiga asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov.

Potrivit Kremlinului, grupul va participa la anchetă pe baza înţelegerii telefonice de aseară dintre preşedinţii Putin şi Erdogan. Cei doi lideri au calificat asasinatul drept "un atentat la normalizarea relaţiilor bilaterale".

Înainte de a fi lichidat de forţele de ordine, tânărul poliţist turc care a comis crima a strigat că vrea să răzbune drama oraşului sirian Alep. Rusia şi Turcia sunt implicate în conflicul din Siria, dar susţin tabere diferite.

Ministrul rus de externe afirmă că reglementarea conflictului din Siria trebuie să excludă orice concesie făcută teroriştilor. Serghei Lavrov, care s-a întâlnit la Moscova cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu a doua zi după asasinarea ambasadorului rus la Ankara, a spus că speră să ajungă la un acord în această privinţă cu Turcia şi cu Iranul la discuţiile tripartite care vor avea loc marţi, 20 decembrie.

Cavusoglu a reafirmat voinţa Turciei pentru continuarea efortului comun de rezolvare politică a conflictului sirian şi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale.  Ambasadorul rus la Ankara a fost asasinat în preziua importantelor convorbiri de la Moscova între miniştrii de externe şi cei ai apărării din Rusia, Turcia şi Iran consacrate Siriei.  

"Sper foarte mult ca atât convorbirile noastre, cât şi întâlnirea trilaterală, cu participarea colegului nostru iranian, vor permite să ajungem la înţelegeri care, prin fapte concrete, să conducă la avansarea procesului de reglementare din Siria, crearea condiţiilor pentru furnizarea mai eficientă a ajutoarelor umanitare şi începerea negocierilor politice, dar fără a se permite nici o indulgenţă faţă de terorişti" a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.  

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat, la rândul său, că Moscova şi Ankara ştiu foarte bine că principalul scop al atacatorilor a fost să compromită relaţiile dintre Rusia şi Turcia şi succesele obţinute în ultimul timp prin eforturi comune şi nu vor să permită organizatorilor atentatului să îşi atingă scopul.


Etichete Andrei KarlovSerghei LavrovAnkaraSiriaAlepasasinatatentatdiplomaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live