Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Ianuarie 2010
Vizualizari: 2540
Comentează add

O angajată la BRD Petroşani a "pus deoparte" din conturile clienţilor peste 1 milion de RON.

Conturi la BRD, "subţiate" de o angajată

ilie-pintea

Foto: Mediafax

O angajată a unei sucursale bancare BRD din municipiul Petroşani este anchetată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, după ce în luna octombrie a anului trecut s-a constatat că, în aproximativ doi ani, aceasta a prejudiciat unitatea bancară cu peste 1.000.000 de lei noi.

Procurorul Ioan Nicodim, care coordonează ancheta în acest caz, a declarat că furtul a fost descoperit de conducerea agenţiei bancare chiar în momentul în care angajata încerca să îşi ascundă tranzacţiile frauduloase.

"Angajata sustrăgea din conturi diverse sume, care să nu atragă atenţia, iar apoi, printr-o metodă ingenioasă, le muta în diferite conturi ale aceleiaşi bănci, astfel încât, la controalele interne, să nu se vadă furtul", a precizat Ioan Nicodim.

Anchetatorii spun că femeia avea experienţă în cadrul sistemului bancar, şi de aceea a reuşit să îşi ascundă urmele atâta timp.

Potrivit procurorilor, femeia este cercetată penal pentru infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, care se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Conform anchetatorilor care instrumentează acest caz, nu este exclusă ipoteza ca angajata să fi avut şi alţi complici în cadrul băncii.
 


Etichete delapidarefurtBRDPetroşani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live