Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

8 Decembrie 2014
Vizualizari: 1079
Comentează add

Deputații juriști au decis că a existat o eroare în privința numărului parlamentarilor prezenţi la votul privind încuviinţarea arestării preventive în cazul deputatului.

Controverse privind votul în cazul lui Cătălin Teodorescu

andreea-prisacariu

Foto: cdep.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor nu va mai relua votul privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu. 

Comisia juridică a Camerei a decis astăzi cu unanimitate de voturi că a existat o eroare materială în ceea ce priveşte numărul parlamentarilor care au fost prezenţi în plen în momentul în care a fost supusă la vot solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu. 

Membrii Comisiei juridice au admis că deputatul UDMR Markó Attila figura prezent, deşi nu era în ţară, ceea ce modifică votul din plen în favoarea solicitării procurorilor DNA - a explicat preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.  

"Există parlamentari care au fost trecuţi prezenţi, dar nu au fost în ţară, ceea ce evident duce la un alt rezultat privind cvorumul şi atunci şi soluţia finală este diferită.

"Ar trebui să sugerăm Biroului Permanent, care decide că, în cazul în care există o eroare materială într-un proces verbal emis de Comisia pentru numărarea şi validarea rezultatului acestui vot, acea comisie trebuie să constate acea eroare materială şi să producă rectificarea, după care să vină în faţa plenului şi să prezinte noul rezultat", a afirmat Bogdan Ciucă.  

Decizia finală în ceea ce priveşte ridicarea imunitaţii deputatului PDL Cătălin Teodorescu va fi luată de Plenul Camerei, cel mai probabil mâine.


Etichete deputatimunitateCătălin Teodorescueroarenumăr parlamentari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live