Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 545
Comentează add

Controlul exclusiv al Parlamentului, fără contrapondere din partea altei autorităţi, afectează independenţa ANCOM, susţine preşedintele României în sesizarea făcută la CCR.

Control al constituţionalităţii numirii noii conduceri a ANCOM

-

  Foto: Arhivă.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită control de constituţionalitate modificărilor aduse modului de numire a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Controlul exclusiv al Parlamentului, fără contrapondere din partea altei autorităţi publice, este de natură să afecteze independenţa ANCOM, susţine şeful statului în sesizarea făcută la CCR.

În prezent, conducerea Autorităţii este numită de Parlament, la propunerea Guvernului - modificare operată de Legislativ asupra articolului care prevedea că numirea era făcută de preşedintele României, la propunerea Executivului, aşa cum cerea chiar o directivă europeană.

Şeful statului apreciază că este încălcată astfel Legea fundamentală. Preşedintele Klaus Iohannis mai reclamă la CCR lipsa situaţiei extraordinare şi urgenţa reglementării, precum şi încălcarea principiului bicameralismului.


Etichete Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în ComunicaţiiANCOMKlaus IohannisCCRConstituţieSorin Grindeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live