Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

10 Decembrie 2018
Vizualizari: 324
Comentează add

Acţiunea se desfăşoară pe fondul unor raportări false, după cum a anunţat aseară, într-o emisiune televizată ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Controale în spitalele publice şi în cele private

mihai-udroiu

 

Ministerul Sănătăţii a început un control comun cu Ministerul Finanţelor în spitalele publice şi în cele private pe fondul unor raportări false, a anunţat aseară, într-o emisiune televizată ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a vorbit şi despre decontări duble la spitalele private şi a precizat că deţine date certe în acest sens.

Sorina Pintea spus că s-au făcut progrese foarte mari în ultimii ani în sistemul de sănătate, iar majorarea salariilor medicilor a redat demnitatea acestora, însă efectul scontat până în acest moment nu a apărut. Ea a dat ca exemplu faptul că sunt foarte multe solicitări să revină medici în ţară, dar pe de altă parte, sunt spitale clinice mari care nu pot asigura linia de gardă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că sunt medici care au ajuns să facă 12 gărzi pe lună, întrucât colegii mai tineri merg în spitale cu pacienţi mai puţini. Ea a criticat şi faptul că nu se respectă programul de lucru în mediul public în cazul medicilor care lucrează şi la privat. 


Etichete spitalecontrolSorina Pinteamedicisanatate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live