Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

17 Octombrie 2020
Vizualizari: 480
Comentează add

Controale în bisericile din Bistriţa-Năsăud

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

  

În bisericile din Bistrița-Năsăud autoritățile anunță controale pentru verificarea modului în care credincioșii poartă măștile și păstrează distanța socială.

Sunt reclamații că regulile nu ar fi respectate, susține prefectul Stelian Dolha, care a anunțat că va avea mai întâi discuții cu reprezentanții bisericilor. Corespondenta RRA Cristiana Sabău transmite.

Reporter: Prefectul județului, Stelian Dolha, spune că a văzut el însuși cum nu sunt respectate regulile într-o biserică din satul Rebra.
Stelian Dolha: Acolo, din o sută şi ceva de oameni, purtau mască cel mult zece, în biserică. E clar că credincioşii de acolo nici măcar nu avea o mască. Media de vârsta acolo era de șaizeci și ceva de ani, adică oameni care sunt predispuși cel mai ușor, cel mai rapid, la infectare.
 
Reporter: În condițiile în care și în Bistrița Năsăud crește de la o zi la alta numărul de infectați, prefectul a hotărât să trimită echipe de control în toate bisericile.
 
Stelian Dolha: Ce înseamnă controlul? Au intrat în biserică în ziua de duminică, au constatat că o parte dintre credincioși nu au mască, se termină slujba și amenda o ia preotul. Trebuie să facem asta, nu putem altfel.
 
Reporter: Stelian Dolha spune că pot fi găsite soluții și pentru cei care nu au măști.
 
Stelian Dolha: Eu cred că se găsește o variantă prin care să le asigurăm niște măști. Le găsim nişte donaţii ca să aibă fiecare biserică niște măşti de rezervă în momentul în care vin credincioșii să-şi ia mască.
 
Reporter: Controalele vor începe săptămâna viitoare. Între timp, li se va transmite din nou preoților o adresă cu regulile ce trebuie respectate.
 
(PH)
 

Etichete bisericicontroalemasca(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live