Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

6 Iulie 2020
Vizualizari: 539
Comentează add

Autorităţile au făcut controale în zonele turistice și comerciale aglomerate din țară.

Controale antidelăsare în weekend

nicoleta-turcu

Foto: Arhivă/ Maria Măndiță. 

Au fost controale tot weekendul în zonele turistice și comerciale aglomerate din țară. Autoritățile au verificat dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Şi în transportul în comun au fost echipaje mixte, formate din polițiști, jandarmi și reprezentanții unor instituții cu atribuții de control în diferite domenii.

Autoritățile spun că principalul obiectiv a fost prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni însă, acolo unde au fost găsite nereguli grave, au fost luate și măsuri ferme.

La mare, spre exemplu, au fost date amenzi de peste 173.000 de lei într-o singură noapte. La o terasă din Mamaia s-au constatat probleme care au dus la măsuri dure: 20.000 de lei amendă și suspendarea activității.

Şi un club din Capitală a fost închis temporar în urma controalelor soldate cu amenzi în valoare de aproape 25.000 de lei.

În județul Ilfov au fost inspecții, inclusiv în mijloacele de transport în comun, la terase și ștranduri, iar în Prahova s-au făcut aproximativ 170 zeci de verificări, în urma cărora s-au aplicat peste 100 de amenzi.

În Argeș, aproape 180 de persoane surprinse fără mască de protecție în spații în care purtarea acesteia este obligatorie au fost sancționate, iar în Brașov firma organizatoare a unui festival la care nu s-au respectat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului a fost amendată cu 45.000 de lei și s-a dispus suspendarea activității.

În continuare autoritățile facă apel la respectarea regulilor de protecție, iar cei care vor să se sesizeze probleme au la dispoziție o linie telverde 0800.800.165.


Etichete (ii)controalecovidpoliţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live