Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

13 Mai 2019
Vizualizari: 394
Comentează add

80% dintre antreprenorii care au beneficiat de Programul Start-up Nation nu ar fi reuşit să se dezvolte în lipsa acestuia.

”Contribuție decisivă” a programului Start-up Nation

florentina-varga

80% dintre antreprenorii care au beneficiat de Programul Start-up Nation nu ar fi reuşit să se dezvolte în lipsa acestuia - arată cel mai recent studiu realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România.

Profilul anteprenorial arată că 70% dintre întreprinzătorii Programului Start-up Nation sunt asociaţi unici şi 70 de procente dintre anteprenori desfăşoară activităţi în sfera producţiei, iar 25 de procente în industriile creative. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a mai indicat câteva aspecte.

Florin Jianu: Vârsta medie este în jur de 30 de ani a întreprinzătorilor debutanţi, au studii universitare de tip licenţă sau un masterat, aproximativ 65%, dar şi studii liceale - 30%. Majoritatea acestora nu au o experienţă în acelaşi profil sau în aceelaşi tip de firmă. Principala motivaţie pentru înfiinţarea firmei este aceea de a fi propriul şef şi de a fi independent, dorinţa unui câştig mai mare - pe locul doi şi nevoia de realizare sau de a simţi împlinit - pe locul trei.

Cercetarea Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România a fost realizată la nivel naţional pe un număr de aproape 8.500 de participanţi, selectaţi pentru finanţarea programului, iar 75 % dintre respondenţi au fost din mediul urban.


Etichete antreprenoristart-up

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live